دسته‌ها

مدیا استریمینگ

استریمینگ یا همان جریان رسانه‌ای روشی است که صاحبان محتوا (تولید و تهیه کنندگان ویدیو) می توانند محتوای خود را از طریق پرتال و اپلیکیشن های موبایل با استفاده از پلتفرم های ارائه ویدئو و صوت به کاربر نهایی ارائه کرده و از آن درآمدزایی داشته باشند.

مدیااستریمینگ

استریمینگ یا همان جریان رسانه‌ای روشی است که صاحبان محتوا (تولید و تهیه کنندگان ویدیو) می توانند محتوای خود را از طریق پرتال و اپلیکیشن های موبایل با استفاده از پلتفرم های ارائه ویدئو و صوت به کاربر نهایی ارائه کرده و از آن درآمدزایی داشته باشند. از طرفی دیگر افراد جامعه مخاطب می توانند با مراجعه به این سرویس، ویدیوها را بر اساس تقاضا (On Demand) مشاهده نمایند.

استریمینگ این امکان را فراهم می سازد که افراد با سلیقه ها و امکانات متفاوت بتوانند به آرشیو بزرگی از بهترین فیلم ها، سریال ها و موسیقی های روز دنیا به راحتی دسترسی پیدا کرده و به صورت آنلاین آن ها را مشاهده نمایند. در حقیقت ویدیو استریمینگ و استریمینگ موسیقی از زیرمجموعه های مدیا استریمینگ می باشند. مدیا استریمینگ یا جریان رسانه‌ای، روشی است که فایل‌هایی از قبیل فیلم یا موسیقی را بدون این که احتیاج به دانلود تمام فایل باشد را بتوان بر روی اینترنت مشاهده کرد.

امروزه سرویسهای میزبانی ویدئو با استفاده از استانداردهای رایج از جمله RTMP و HLS به صورت هم زمان ویدیو را دریافت و نمایش می‌دهد؛ به گونه‌ای که طی این فرآیند، استریم‌های فایل ویدئویی به بخش های بسیار کوتاه (TS) چند ثانیه ای تقسیم شده و پلیر به جای دریافت کل فایل به صورت تکه های مجزا دریافت می‌کند. در پخش زنده اینترنتی یا live streaming همزمان با تولید محتوای تصویری، کاربران نهایی تصاویر را دریافت و برای ایشان پخش می‌شود. مدیا استریمینگ (Media Streaming) علاوه بر شکل اجرای زنده (Live) در بازپخش (VoD) بسیار مورد کاربرد و استفاده است و به امروز نوعی استاندارد میباشد.

پروتکل‌های استریمینگ (Streaming Protocol)
با استفاده از پروتکل‌های استریمینگ، فایل را به قسمت‌های کوچک‌تری (Chunk) تقسیم می‌کنیم و نمایش می‌دهیم، در این حالت نیاز به این نیست که تمامی فایل سمت کاربر دانلود شود تا ویدیو/صوت پخش شود بلکه با دانلود هر کدام از این قسمت‌های ۲ تا ۱۰ ثانیه‌ای (Chunk) سمت کاربر امکان پخش استریم وجود دارد. اکنون رایج‌ترین پروتکل‌های استریمینگ HLS و DASH هستند و در حال حاضر رقابت اصلی بین این دو پروتکل است.

شایان به ذکر است که فرستنده و گیرنده، هر دو باید از یک پروتکل یکسان استفاده کنند؛ در غیر این صورت، گیرنده قادر به پخش رسانه نخواهد بود؛ یعنی ویدیویی که تحت HLS ارسال شده، بر روی پلیری که از این پروتکل پشتیبانی نمی‌کند قابل پخش نیست. وجود این ناسازگاری‌ها باعث شد تا بحث استانداردسازی پروتکل‌های استریمینگ مطرح شود که در این زمینه HLS و MPEG-DASH موفق‌تر از بقیه عمل کرده‌اند.

تلویزیون‌های اینترنتی یا سرویس‌های استریمینگ ویدیو، نیازمند روشی برای تحویل محتوای ویدیویی هستند. در گذشته، ویدیوها عموماً با پروتکل RTMP ارسال می‌شدند که توسط شرکت ماکرومدیا (اکنون ادوبی) معرفی و توسعه یافته است. این روش برای جابه‌جایی رسانه بین پلتفرم‌های مبتنی بر فلش به کار می‌رفت که گرچه هنوز هم در حال استفاده است ولی به خاطر منسوخ شدن فلش، از محبوبیت افتاده است. احساس نیاز به یک پروتکل جدید، باعث معرفی HLS و MPEG-DASH شد که در حال حاضر جزو پروتکل‌های مطرح استریمینگ محسوب می‌شوند.

پروتکل RTMP که مخفف شده ی (Real-Time Messaging Protocol) میباشد ساخته و پرداخته شرکت Macromedia سازنده Flash است که هم اکنون تحت انحصار شرکت Adobe میباشد. این پروتکل در ابتدا برای جریان زنده صدا و تصویر روی بستر اینترنت بین یک فلش پلیر و سرور ایجاد شد که بعدها با استقبال عمومی مواجه و در اکثر دستگاه های خانگی و حرفه ای و اکثر پلیر ها اعم از موبایل و سیستم های مختلف استفاده شد. پرت پیشفرض این پروتکل 1935 است و برای استفاده آن در مرورگر وب باید از فلش پلیر استفاده نمود.

ما در متالایو بستر پخش زنده رابرای تولیدکنندگان محتوا فراهم نموده و هم آمادگی لازم را جهت پخش زنده تولیدات با کیفیت بالا را داریم.